Dat zorgt ervoor dat wij steeds gegarandeerd 1e keus vlees aan onze klanten kunnen bieden : 1e klas kalfs- en lamsvlees, paardenvlees uit eigen groothandel.
Slagerij Dewez vindt het erg belangrijk om te weten waar het vlees vandaan komt. Wij staan voor kwaliteit en dierenwelzijn. Want als het dierenwelzijn niet goed is en de dieren veel stress hebben gehad is de kwaliteit van het vlees ook niet goed. Zo verkopen wij bijvoorbeeld rundvlees uit verschillende continenten (Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland, Australië,…).
Elk stukje rundvlees heeft zijn eigen karakter en smaak. Wagyu beef heeft bijvoorbeeld een heel andere smaaksensatie als het Belgische rundvlees. Hetzelfde dier maar een compleet andere ervaring.
Wagyu betekent “Japans rundvlees” en komt oorspronkelijk uit Japan. Het Waguy rundvlees wordt wereldwijd zeer gewaardeerd en staat bekend om zijn bijzondere smaak en malsheid, alsook om de uitzonderlijke marmering. Vanaf de leeftijd van drie maanden wordt dit rund uitsluitend gevoed met granen en moet het voldoen aan de Japanse kwaliteitshandvesten om de benaming te krijgen. Japans Wagyu vlees is mals en sappig, met boter en hazelnoot smaken.
Australische Wagyu beef en is een waardig, smaakvolen en betaalbaar alternatief voor het Japanse Kobe Wagyu beef. De laatste 6 à 7 maanden alvorens de slacht worden de runderen op eeng raandieet gezet waardoor het vlees nog malser wordt.